Langzaam gerookte en gestoofde kalfswang van de BBQ

Langzaam gerookte en mals gestoofde kalfswang, aanrader!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 40 minuten min
Bereidingstijd 5 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 6 uur uur 10 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken bbq
Porties 4 personen
Equipment
- 1 BBQ voor indirect grillen
- 1 Dutch Oven of ander stoofpannetje
- 1 rol aluminiumfolie
- 1 handje rookhout Appel of kers
- Thermometer
- Goede ovenwanten/bbq handschoenen
Ingrediënten
- Dry Rub Wij hebben de Rund variant van Beekum Specerijen gebruikt
- 1,2 kg Kalfswang 4 gelijke stukken
- 1 el olijfolie
- 300 ml Rode Wijn
- 4 teentjes knoflook
- 2 uien
Optioneel bijgerecht
- 1 bakje champignons
- 2 wortels
Instructies
- Zorg voor mooie stukken kalfswang. Wij hebben gekozen voor kalfswangetjes van 300 gram per stuk. Deze hebben we online gekocht bij Harries Vlees welke ze vooraf heeft geportioneerd. We beginnen met het ontvliezen van de wangetjes. Dit hoeft niet erg secuur. Na een aantal uur stoven zul je merken dat dit ook enorm zacht wordt.
- Na het ontvliezen zien de wangetjes er als volgt uit. We gaan de ingredienten nu volledig klaar zetten om met de bereiding te starten.
- Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 120 °C is bereikt.
- Wrijf het vlees rondom goed in met olijfolie en daarna stevig met de Rub.
- Voeg het rookhout toe aan de gloeiende kolen en leg de hammetjes op de BBQ. Rook de wangetjes 1½ uur op 120 °C.
- Snijdt ondertussen de uien en de knoflook fijn.
- De hammetjes mogen nu van de BBQ.
- Fruit de ui en de knoflook met een scheutje olijfolie in de pan en voeg dan de kalfswang toe.
- Voeg 300ml rode wijn toe aan de stoofpan. Zoals je op de de foto ziet hebben wij nog wat champignons en wortel bijgevoegd als bijgerecht. Dit is optioneel voor het recept.
- Stoof de wangetjes wangetjes 4 uur op 130-140 °C. Zorg dat de deksel is gesloten of dek af met met aluminiumfolie zodat er geen vocht ontsnapt.
- Draai ieder half uur de wangetjes even om zodat ze gelijkmatig kunnen stoven.
- Na vier uur hebben we de kalfswang van de BBQ afgehaald. Deze hebben we ingepakt in aluminumfolie zodat ze lekker warm blijven. De saus mocht nog wat indikken dus we hebben de temperatuur omhoog gebracht. (De courgette hadden we nog liggen dus lekker voor erbij).
- Het resultaat! Een van onze beste gerechten so far. Dikke aanrader. Zoals je ziet geserveerd met verse aardappelpuree.
- De saus maakt het geheel af. Eet smakelijk!
Heerlijk recept! Toch lekker voor de nazomer