Langzaam gerookte en gestoofde kalfswang van de BBQ

22 september 2022
img 2821 2

Langzaam gerookte en gestoofde kalfswang van de BBQ

jeff tumale ztJzXON1ptQ unsplash 1 scaledpatrick
Langzaam gerookte en mals gestoofde kalfswang, aanrader!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 40 min
Bereidingstijd 5 uur 30 min
Totale tijd 6 uur 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken bbq
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 BBQ voor indirect grillen
  • 1 Dutch Oven of ander stoofpannetje
  • 1 rol aluminiumfolie
  • 1 handje rookhout Appel of kers
  • Thermometer
  • Goede ovenwanten/bbq handschoenen

Ingrediënten
  

  • Dry Rub Wij hebben de Rund variant van Beekum Specerijen gebruikt
  • 1,2 kg Kalfswang 4 gelijke stukken
  • 1 el olijfolie
  • 300 ml Rode Wijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien

Optioneel bijgerecht

  • 1 bakje champignons
  • 2 wortels

Instructies
 

  • Zorg voor mooie stukken kalfswang. Wij hebben gekozen voor kalfswangetjes van 300 gram per stuk. Deze hebben we online gekocht bij Harries Vlees welke ze vooraf heeft geportioneerd. We beginnen met het ontvliezen van de wangetjes. Dit hoeft niet erg secuur. Na een aantal uur stoven zul je merken dat dit ook enorm zacht wordt.
    img 2791 2
  • Na het ontvliezen zien de wangetjes er als volgt uit. We gaan de ingredienten nu volledig klaar zetten om met de bereiding te starten.
    img 2794 2
  • Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 120 °C is bereikt.
    img 2795
  • Wrijf het vlees rondom goed in met olijfolie en daarna stevig met de Rub.
    img 2796
  •  Voeg het rookhout toe aan de gloeiende kolen en leg de hammetjes op de BBQ. Rook de wangetjes 1½ uur op 120 °C.
    img 2798
  • Snijdt ondertussen de uien en de knoflook fijn.
  • De hammetjes mogen nu van de BBQ.
  • Fruit de ui en de knoflook met een scheutje olijfolie in de pan en voeg dan de kalfswang toe.
  • Voeg 300ml rode wijn toe aan de stoofpan. Zoals je op de de foto ziet hebben wij nog wat champignons en wortel bijgevoegd als bijgerecht. Dit is optioneel voor het recept.
    img 2812
  • Stoof de wangetjes wangetjes 4 uur op 130-140 °C. Zorg dat de deksel is gesloten of dek af met met aluminiumfolie zodat er geen vocht ontsnapt.
  • Draai ieder half uur de wangetjes even om zodat ze gelijkmatig kunnen stoven.
    img 2813
  • Na vier uur hebben we de kalfswang van de BBQ afgehaald. Deze hebben we ingepakt in aluminumfolie zodat ze lekker warm blijven. De saus mocht nog wat indikken dus we hebben de temperatuur omhoog gebracht. (De courgette hadden we nog liggen dus lekker voor erbij).
    img 2816
  • Het resultaat! Een van onze beste gerechten so far. Dikke aanrader. Zoals je ziet geserveerd met verse aardappelpuree.
    img 2821 2
  • De saus maakt het geheel af. Eet smakelijk!
    img 2822
1 Reactie
  1. 5 sterren
    Heerlijk recept! Toch lekker voor de nazomer

Laat een reactie achter

Rating recept




BBQ Advies
Logo