Courgette met knoflook van de BBQ
Deze courgette van de bbq is een heerlijk vegetarisch bijgerecht. Dit recept is eenvoudig te maken en vereist maar een paar dagelijkse ingredienten
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken bbq
Porties 4 personen
Equipment
- BBQ
- Mengkom
Ingrediënten
- 1 Courgette
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 citroen
- Zwarte peper versgemalen
- Grof zeezout
Instructies
- Begin met het aansteken van de BBQ (als je dat nog niet gedaan hebt) met een directe hitte voor die heerlijke grillstrepen.
- Snijd de courgette in stukken van ongeveer 1 cm dik. Snijd ze niet te dun anders vallen ze gemakkelijker door het rooster 😉
- Pak een (ruimte) mengkom en voeg de olijfolie, geperste tenen knoflook, citroensap & rasp en een aantal draaien aan de versgemalen zwarte peper & zout toe. Meng het door elkaar en voeg vervolgens de plakken courgette toe aan de mengkom. Roer goed door zodat alle courgettes de smaken uit de marinade goed opnemen. Zelf roer ik om de tijd nog even door.
- Wanneer de BBQ op temperatuur is leg je de courgettes verdeeld boven het vuur (directe hitte) en wacht je tot de onderkant een mooie grillstreep krijgt en wat zacht aanvoelt. Draai de courgette om en herhaal voor de andere kant.
- Heb je marinade over? Dan kan je met een kwastje de courgette bestrijken. Zo niet? Eet smakelijk!
Trefwoord Vegetarisch

Author
-
Valentijn is een BBQ fan uit het zuiden van het land. Hij staat het liefst de gehele dag in de keuken en in de tuin bij "the Q" om zo zijn vrienden van de lekkerste gerechten te voorzien.
Simpel en lekker!