Hoe maak je een kamado bbq schoon

18 december 2023

Het onderhouden van jouw Kamado BBQ is echt belangrijk. Het is net zo essentieel als het inslaan van die heerlijke steaks en sappige burgers. Een goed schoongemaakte Kamado zorgt ervoor dat je barbecue-ervaring altijd top blijft. Laten we samen duiken in hoe je jouw Kamado BBQ grondig kunt reinigen.

Waarom zou je een Kamado schoonmaken?

Het goed schoonmaken van jouw Kamado barbecue is cruciaal voor de smaak en veiligheid van jouw BBQ. Het voorkomt dat vet en voedselresten zich ophopen en houdt die nare bacteriën buiten de deur. Plus, je topkwaliteit kamado bbq blijft langer in topvorm als je het goed onderhoudt.

Schoonmaken bbq

Stap voor stap: Het reinigen van jouw Kamado BBQ

Stap 1: Maak het interieur schoon

Haal na elke BBQ-sessie de as uit de Kamado. Dit houdt de luchtstroom lekker fris en zorgt voor efficiëntere verbranding.

Stap 2: Maak het rooster schoon

Pak een speciale borstel en maak het rooster schoon terwijl het nog warm is. Het maakt het verwijderen van vet en aangekoekte restjes zoveel makkelijker. Als jouw grill roestig is, bekijk dan onze gids voor het roestige grill schoonmaken.

Stap 3: Maak de buitenkant schoon

Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om de buitenkant van de Kamado BBQ te poetsen. Vermijd agressieve chemicaliën die de afwerking kunnen beschadigen.

Periodieke diepe reiniging van jouw Kamado

Naast de reguliere reiniging, is het slim om af en toe een diepe reiniging van jouw Kamado BBQ te doen. Zeg maar, een grondige voorjaarsschoonmaak voor je BBQ.

Stap 1: Haal de Kamado leeg

Verwijder alle interne onderdelen van de Kamado, zoals het rooster, de vuurkorf en de keramische ringen. Was deze onderdelen met warm water en zeep.

Stap 2: Maak de binnenkant schoon

Neem een borstel en warm water en schrob de binnenkant van de Kamado. Verwijder alle as en aangekoekte resten. Droog de Kamado goed na het reinigen.

Stap 3: Zet de onderdelen terug

Als alles schoon en droog is, kun je de onderdelen terugzetten. Zorg ervoor dat alles goed zit voordat je de Kamado weer aanzet.

We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

BBQ Schort

Ben jij klaar om de koning van de BBQ te worden?

Ontvang wekelijks de beste BBQ-recepten, marinades en griltips, zodat jij je vrienden en familie kunt imponeren. Schrijf je vandaag nog in!

Succesvol ingeschreven

bbqadvies.nl
Logo