Kip Teriyaki Spiesjes op de BBQ

16 juni 2023

Bij vrijwel elke BBQ zijn ze aanwezig: de stokjes saté. Maar wat is er meer BBQ dan kleverige, hartige kip? 

Deze keer konden mijn familie en vrienden genieten van Teriyaki kipspiesjes die afgemaakt werden met geroosterde sesamzaadjes omhuld met bosui.

Perfect voor wie van zijn eten houdt dat zoet en toch zout is op precies genoeg niveau om toch alle smaken te kunnen verorberen zonder je overweldigd of ziek te voelen na te veel gegeten te hebben.

Kip Teriyaki - Licht pikant

Licht pittige Kip Teriyaki Spiesjes op de BBQ

Bij vrijwel elke BBQ zijn ze aanwezig: de stokjes saté. Maar wat is er meer BBQ dan kleverige, hartige kip met een vleugje pit?
De sleutel tot een schandalig lekkere kipspies van de BBQ ligt bij de marinade en het geduld van de grillmeester. Geef die marinade dus de tijd om zijn magie op het vlees te laten inwerken, minimaal een uur, maar een nacht in de koelkast is het beste voor smaakontwikkeling.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Marineren 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken bbq
Porties 4 stokjes

Equipment

  • 4 houten spiesjes (of XXL spiesjes)
  • 1 BBQ

Ingrediënten
  

  • 400 gram Kippendijen
  • 5 eetlepels Sojasaus
  • 5 eetlepels Ketjap Manis
  • 2 eetlepels Bruine Basterdsuiker
  • 2 eetlepels Honing
  • 2 eetlepels Siracha saus
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 stukje Gemberwortel
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 Sjalot of ui
  • 1 Witte Sesamzaad
  • 1 Bosui

Instructies
 

  • Start je culinaire avontuur met het in een pannetje mengen van de sojasaus, ketjap manis, basterdsuiker, honing en sirachasaus.
    Verwarm dit langzaam tot de suiker volledig is opgelost en laat het vervolgens afkoelen.
    Sausje
  • Pak nu een kom en knijp daar je knoflookteentjes in uit. Schil de gember, rasp deze boven de kom en voeg de sjalot of ui - die je uiteraard fijn hebt gesnipperd - toe. Een scheutje olijfolie erbij en je bent klaar voor de volgende stap: De rustfase
  • Snijd de kip in blokjes om later te rijgen en voeg deze toe aan de marinade uit de vorige twee stappen. Hoe langer deze de tijd krijgt om te rusten, hoe lekkerder. Mijn advies; doe het de avond ervoor (of de ochtend door gaatjes in de kip te prikken met een heel klein beetje water)
  • Het moment is daar: tijd om de BBQ aan te zwengelen.
    Ga voor een combinatie van directe en indirecte hitte en streef naar een temperatuur van ongeveer 160 graden.
    Terwijl de BBQ opwarmt, kun je beginnen met het rijgen van je spiesen. Snij ook de bosuitjes in ringen en rooster je sesamzaadjes.
    kip-terriyaki-geregen
  • Zodra je BBQ op temperatuur is, mogen de spiesjes de hitte trotseren. Grill ze gaar boven de kolen, maar let op: door de suiker en honing in de marinade kunnen ze snel verbranden.
    Keer ze regelmatig en verplaats ze naar de indirecte zone als ze te hard gaan. Na ongeveer 12 tot 15 minuten zijn je spiesjes klaar om te pronken.
    licht pikantje kip terriyaki spiesjes bbq
  • Haal ze van de BBQ, strooi er wat geroosterde sesamzaadjes en ringetjes bosui over en voilà, jouw masterpiece is klaar om op te dienen. Geniet ervan, smakelijk eten!
    Kip Teriyaki - Licht pikant
Trefwoord kip
Kip Teriyaki - Licht pikant
1 Reactie
  1. 5 sterren
    Klassieker, lekker met nasi goreng erbij ook 🙂

Laat een reactie achter

Rating recept




BBQ Schort

Ben jij klaar om de koning van de BBQ te worden?

Ontvang wekelijks de beste BBQ-recepten, marinades en griltips, zodat jij je vrienden en familie kunt imponeren. Schrijf je vandaag nog in!

Succesvol ingeschreven

bbqadvies.nl
Logo